Seesam-nuudelit


Pidimme pari päivää sitten hotpot-iltaa. Nyt piti päästä tyhjentämään jääkaappia hotpotista yli jääneistä kasviksista. Tällä hetkellä teki mieli nuudelia, joten päätin tehdä seesam-nuudeleita. Näistä tuli niin hyviä että ihan tuli himo.

Tein tästä "kasvis"version. Kasviksina voi käyttää mitä nyt jääkaapista löytyy ja naudanliha tai kanakin sopii joukkoon hyvin. Jos tätä tekee vegaanille, niin kanaliemikuutio kannattaa vaihtaa kasvisliemikuutioon.
Minä käytin tähän kuivattua tofua. Tämä kuivattu tofu ei ole täysin kuiva ja sitä myydään harvojen aasialasten kauppojen kylmäkaapissa. Sen voi ihan hyvin jättää pois tai korvata jollain muulla tofulla tai lihalla.

Tarvitset
4 kuutiota nuudeleita
1 punasipuli
½ punaista paprikaa
kourallinen sokeriherneen palkoja
½ parsakaalin kukinnot ja lehdet
3 pientä porkkanaa
200g kuivattua maustettua tofua
8 valkosipulin kynttä
3rkl ruokaöljyä
5rkl seesamtahnaa
5dl vettä
3rkl vaaleaa soija-kastiketta
2rkl riisiviinietikkaa
2rkl sokeria
1 kanaliemikuutio
ripaus chilijauhetta
seesamin siemeniä

Keitä nuudelit al denteksi ja huuhtele kylmällä vedellä.

Pilko punasipulit n. 1cm x 1cm kokoisiksi paloiksi ja paprika n 3cm pitkiksi suikaleiksi

Leikkaa parsakaalista kukinnot pois ja leikkaa ne 1½cm kokoisiksi. Leikkaa myös lehdet ruokaa varten. Jäljelle jäänyttä parsakaalin vartta ei kannata heittää roskiin, vaan siitä tulee esimerkiksi ihan pyre pihvin kanssa tai ihana sosekeitto.

Kuori porkkana, leikkaa se pitkittäissuuntaan kahtia ja leikkaa viistosti siivuiksi.

Leikkaa tofuneliöt diagonaalisesti kahtia.


Laita öljyt wok-pannun tai ison kattilan pohjalle ja murskaa valkosipulit joukkoon. Paista valkosipuleita hetki.

Lisää sitten seesamtahna ja sekoita tasaiseksi. Lisää 1dl vettä.

Kaada joukkoon tofut ja parsakaalin kukinnot (lehdet kannattaa lisätä vasta myöhemmin).

Keittele hetki ja jos vesi haihtuu pois lisää sitä aina niin kauan että koko 5dl on kulutettu. Lisää soijakastike, etikka, sokeri, chili  ja kanaliemikuutio.

Kaada sitten joukkoon porkkanat ja keittele taas hetki

Ja sitten sipulit, paprika, parsakaalin lehdet ja sokeriherneet.

Kiehauta melkein al denteksi.

Kaada joukkoon nuudelit ja sekoita.

Koristele annokset seesamin siemenillä.