Korealaiset bulgogivartaat, kasvishöystö ja chilikastike

 Photo: Krapulakokkailua, korealaisia liha vartaita & rehuja

Tuli hyvää, mut ei auta, tekee Chilisin kebabia mieli


Olen tehnyt paljon kiinalaista ruokaa ja jonkin verran thaimaalaista. Korealaisesta ruoasta pidän paljon, mutta sitä en ole jostain syystä paljoa tehnyt. Tänään on siis erityinen päivä - meillä syödään korealaista ruokaa.

Selailin nettisivuja ja päädyin Korean food nimiselle sivustolle ja löysin sieltä Bulgogi reseptin. Bulgogi siis on ohueksi leikattua naudan lihaa, porkkanaa ja sipulia. Se ilmeisesti perinteisesti grillataan, mutta minulla tässä kerrostalokeittiössä ei ole mitään mahdollisuutta grillata tuollaista ruokaa. Niinpä päätin tehdä lihavartaat, jotka grillaan ja niiden kera, sipulista, porkkanasta ja kaalista höystön.

Bulgogi itsessään ei ole tulinen, joten tein myös chiliä pöytämausteeksi.

Tarvitset Bulgogivartaisiin ja höystöön:
500g naudan ulkofilettä
5rkl ruokosokeria
1½dl vaaleaa soijakastiketta
3 valkosipulin kynttä
¼ tl suolaa
5 rkl Miriniä
2 rkl seesamöljyä
2 rkl seesamin siemeniä
1 sipulia
2 porkkanaa
100g keräkaalia
2rkl rypsiöljyä

Ja chiliin:
3/4 dl Lee Kum Kee Chilibean -tahnaa
1/4 punaista paprikaa
2 valkosipulin kynttä
1tl riisiviinaa
1rkl seesamöljyä
1tl soijakastiketta

Leikkaa naudan liha 1x2x2cm kokoisiksi palasiksi.

Tee marinadi. Sekoita sokeri, soijakastike, suola, mirin ja seesamöljy ja murskaa joukkoon valkosipulin kynnet.

Laita naudanlihapalat tiiviiseen astiaan (esimerkiksi minigrip-pussiin) ja kaada joukkoon marinadi. Laita jääkaappiin pariksi tunniksi.

Tee sitten chili. Laita kaikki ainekset kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella. Laita chili jääkaappiin odottamaan tarjoilua.


Paahda seesamin siemenet pannulla ja laita sivuun.


Suikaloi kasvikset ohuiksi suikaleiksi.




Ota lihat jääkaapista ja pujottele grillivartaisiin. Älä heitä marinadia pois. Laita vartaat uuniin grillivastukselle. Grillaa ne kypsiksi

Sillä aikaa kun lihat on uunissa, kuumenna öljy wokkipannulla ja laita kasvikset sinne.

Wokkaa hetki ja kaada joukkoon 1½dl marinadia. Wokkaa al denteksi.