Sinisimpukoita kookos-chililiemessä


Olen lähes poikkeuksetta tehnyt simpukat aina vermouth-liemellä. Viimeaikoina minun on tehnyt mieli kokeilla muita variaatioita. Tänään lähdettiin etelän sijaan itään ja tein simpukat thaimaalaisittain.

Thein tästä vähätulista, sillä tätä söi myös meidän yksivuotias. Aikuiseen makuun kannattaa siis tuplata chilin määrä.
Laitoin tähän kuivattua korianteria, mutta jos sinulla on tuoretta thai-basilikaa, laita sitä (kokonaisina lehtinä). 

Tarvitset:
1kg sinisimpukoita
3cm pala inkivääriä raastettuna
1-2 punaista chiliä
1rkl öljyä
1 sipuli
1tl sitruunaruohoa 
2dl vettä
1 limen kuori
mieluiten tuoretta thaibasilikaa, tuore korianterikin on hyvä
3,3dl kookosmaitoa
5tl kalakastiketta
Tarjoiluun patonkia

Pese sinisimpukat, raaputa niistä liat irti ja vedä parrat pois.

Raasta inkivääri suureen kattilaa, pilko chili pieneksi ja lisää kattilaan.

Paista chiliä ja inkivääriä hetki. Lisää sitten sipulit ja sitruunaruoho ja paista ne pehmeiksi.

Lisää vesi, limen kuori (minä raastoin kuoren tälläisella välineellä. Sillä tulee kauniimpaa "raastetta") ja yrtti. Loppu lime kannattaa lohkoa ja laittaa tarjolle simpukoiden kanssa.


Keitä hetki, lisää kookosmaito ja kalakastike ja anna kiehahtaa.

Lisää simpukat ja anna kiehua n. 5 minuutta kuumalla, välillä simpukoita käännellen.

Nosta tarjolle kulhoihin limelohkojen kanssa.