Tom kha kai - Thaimaalainen kanakookoskeitto


Miehen toiveesta meillä syötiin tänään tom kha kai -keittoa pitkästä aikaa.

Tämä on nopea, helppo ja kevyt ruoka, joka maistuu taivaallisen hyvältä.

Tarvitset:
4kpl kuivattua siitakesientä ja vettä niiden liottamiseen
8dl vettä
1 sitruunaruoho
2 kanaliemikuutiota
4 kaffir-limen lehteä (löytyy mm. aasialaisten kauppojen pakastealtaasta)
100g tom yam -maustetahnaa 
250g kanan rintafilettä
2 tomaattia
1 chili
3rkl kalakastiketta
2rkl limemehua
2tl sokeria
2dl kookosmaitoa
kourallinen tuoretta korianteria

Laita siitakesienet edellisenä päivänä veteen likoamaan tai keitä niitä vartti vedessä.

Leikkaa sienistä jalka pois ja viipaloi 3mm paksuiksi siivuiksi.


Paloittele sitruunaruoho noin 4cm pitkiksi paloiksi ja laita kattilaan yhdessä kanaliemikuutioiden ja kaffir-limelehtien kanssa veteen (8dl). Anna kiehua 10 min.

Lisää tomyam-tahna ja sienet.

Paloittele kana 3mm ohuiksi siivuiksi. Nosta keiton lämpötila todella kuumaksi ja tiputtele kanaviipaleet yksitellen keittoon. Kypsytä hetki.

Lohko tomaatit ja lisää kattilaan. Kypsennä.

Leikkaa chili 1mm ohuiksi suikaleiksi ja lisää keittoon.

Lisää kalakastike, limemehu ja sokeri. Tarkista maku.

Lisää kookosmaito.

Silppua korianteri ja ripottele valmiiden annosten päälle.